Ylästön Päiväkoti, Helsinki

Ylästön päiväkoti suunniteltiin monikäyttöiseksi, muuntumaan pientaloalueen lähipalveluiden mukaan.

Aluksi siinä oli sekä päiväkodin että ala-asteen koulun tiloja sekä monitoimisali, jotka reunustavat korkeaa keskushallia, jossa on koulun ruokailutila. Yhteiskäyttöiset työpaja- ja askartelutilat liittyvät halliin samoin kuin parvet. Tällä hetkellä rakennus on kokonaan päiväkotina. Taloa suunniteltaessa on varauduttu myös mahdollisuuteen sijoittaa vanhustenhuollon päivätoimintoja ikärakenteen muuttuessa.

Ylästön pientaloalueen keskellä puiston reunalla sijaitsevan rakennuksen pihasivujen polveileva massoittelu noudattelee pientalojen mittakaavaa taustanaan keskushallin korkea puuritilällä verhottu yläikkunarivi. Korkea monitoimisali rajaa Ahokujan pään ja suora matala pohjoissivu reunustaa rakennuksen ohittavaa Ahopolkua.

Puurunkoisen rakennuksen keskushallin epäsymmetriset liimapuukehät ovat yläosastaan kallistetut. Ulkoverhous on pääosin öljymaalattua pystylautaa, säleiköt on käsitelty perinteisellä terva-pellavaöljyseoksella. Sisätiloissa on paikoin vaneria ja viilutettua puukipsilevyä.

Vuonna 1998 rakennettu päiväkoti nousi arkistoista esille äskettäin, kun se valittiin mukaan Vantaan museon teettämän 1980- ja 1990-luvun arkkitehtuuriinventaarioon merkittävistä rakennuksista.

 

Valmistunut: 1998
Sijainti: Vantaa
Työryhmä: Kirsti Sivén, Asko Takala

[reference_accordion]

Verkkosivumme käyttää evästeitä saadaksesi parhaan käyttökokemuksen. Jatkaessasi sivuston käyttöä hyväksyt evästeet. Lue lisää