Pohjoisranta, Helsinki

Historiallisen kerrostuman keskelle, hyvin näkyvälle paikalle Helsingissä, suunniteltiin kaksi asuinrakennusta entisen tupakkatehtaan tontille. Rakennuksen arkkitehtuurin ei haluttu jäljittelevän ympäristöään, muttei myöskään korostavan itseään.

16 modernia asuntoa – keskipinta-alaltaan 133 neliömetriä ja osa kahdessa kerroksessa – ja liiketilat katutasossa täyttävät sekä laatutietoisten asukkaiden että merelle avautuvan kaupunkikuvan vaatimukset. Kirsti Sivén on tarkkaan tutkinut sijaintia ja päätynyt mittasuhteiltaan tyylikkääseen sommitelmaan. Projekti sisälsi paljon tasapainottelua nykypäivän vaatimusten ja olemassa olevan tilanteen sekä kaupungin laatimien asemakaavamääräysten välillä.

Rakennukset eivät ole ainoastaan täydennysrakentamista vaan myös hyvin näkyvä kulmaus merenrantakadulla, joka näkyy sekä mereltä että naapurikaupunginosista. Arkkitehtuurista puuttuvat trendikkäät eleet mutta se koetaan kuitenkin modernina.

Kirsti Sivén haastateltiin kohteesta Helsinki Design Weekly sivuille. Projekti myös esiteltiin Suomi rakentaa 8 näyttelyssä Suomen rakennustaiteen museossa.

Valmistunut: 1996
Sijainti: Kruununhaka, Helsinki
Työryhmä: Kirsti Sivén, Kristiina Timonen, Stefan Vara

[reference_accordion]

Verkkosivumme käyttää evästeitä saadaksesi parhaan käyttökokemuksen. Jatkaessasi sivuston käyttöä hyväksyt evästeet. Lue lisää