Metropolia kampus, Vantaa

Metropolia ammattikorkeakoulun Myyrmäen yksikön laajennuksen ja olevien rakennusten tuli muodostaa kaupunkikuvallisesti ja toiminnallisesti ehjä kokonaisuus Myyrmäessä toimineille ja sinne siirtyville koulutustoiminnoille.

Kampuksen erikoisosaamista ovat korkeatasoinen teollinen teknologia ja kansainvälinen liiketoiminta.  Arkkitehtuuri kuvastaa Myyrmäen profiilia ekologisen ja energiatehokkaan rakentamisen ja vuorovaikutteisen pedagogiikan kampuksena.

Ilmanvaihtokonehuone iv-tarhoineen ovat näkyvä aihe, niiden eteläsivulla on iso aurinkopaneelikenttä. Vihertasakattoja voidaan käyttää opetustarkoituksiin mm. aurinko- ja tuulienergiakokeiluissa.

Arkkitehtitoimisto Pekka Salminen Ky:n suunnittelemat vanhat rakennukset, A-osa (arkkitehtuurikilpailuvoitto 1985, toteutus 1988) ja B-osa (2001), ovat moderneja, tontin käytössä huomioitavia rakennuskulttuurikohteita.

Tilaohjelman vaatimukset johtivat asemakaavan viitesuunnitelman 7-kerroksisesta massoittelusta poiketen kolmikerroksiseen, luontevasti tontin olevien rakennusten mittakaavaan asettuvaan massoitteluun, kun suurimmat tilat, konesalit ja verstaat, vaativat sijoittamista maan tasoon.

Uudisosa liittyy vanhoihin osiin lasikatteisella ulkotilamaisella kolmikerroksisella hallilla, kohtaamistorilla, ruokaloineen. Vanhat rakennukset reunustavat hallia kahdelta sivulta, ja uudisosan kerrokset avutuvat sinne parvimaisina.

Uudisosaan sijoittuvat ajoneuvo- ja konetekniikan ja sähkö- ja automaatiotekniikan konesali-, verstas- ja laboratoriotilat sekä muunneltavia teoriaopetustiloja. Lisäksi uudisosassa on kirjasto, opettajien työtiloja ja puretun liikuntahallin korvaava monitoimisali ja kuntosali.

Valmistunut: 2018
Sijainti: Vantaa
Kuvat: Kuvio / Leiritie 1, 4, 5, 6, 7, Tuomas Uusheimo 2, 3, 8, 9
Työryhmä: Kirsti Sivén, Asko Takala, Eliane Leuzinger, Markku Hietamaa, Ralf Åkerblom, Tatu Pärssinen, Alex Torres, Jaakko Isosomppi, Kaisa Savolainen, Saku Kuittinen, Milja Nykänen, Anna Juholamari, Eero Holopainen, Tuula Nurmi, Hanna Vikberg

Verkkosivumme käyttää evästeitä saadaksesi parhaan käyttökokemuksen. Jatkaessasi sivuston käyttöä hyväksyt evästeet. Lue lisää