Elä- ja Asu- Keskus, Kauklahti, Espoo

Kauklahden Elä- ja Asu- keskus

Espoo, 2012

Kauklahden elä ja asu -seniorikeskus on Espoon kaupungin uuden palvelutalokonseptin ensimmäinen toteutus. Keskus tarjoaa alueen senioreille yhteisen olohuoneen ja erilaisia palveluja: ruokailua, liikuntaa, harrastuksia. Asunnot on tarkoitettu ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville vanhuksille.  Helppokäyttöiseksi suunniteltu ympäristö rohkaisee asukkaita omatoimisuuteen, ja asuinhuoneet näyttävät ja tuntuvat kodeilta lukuisista apuvälineistä huolimatta.

Keskuksen asunnot on ryhmitelty tilavan ja valoisan keskeistilan ympärille. Yhteistila koostuu olohuoneesta ja keittiöstä sekä olohuoneen parvekkeesta. Käytäviä rakennuksessa on mahdollisimman vähän, jotta asukkaiden liikkuminen ja sosiaalinen kanssakäyminen olisi mahdollisimman helppoa. Pohjakerroksen palvelukeskuksessa on ravintola, kuntosali ja sauna sekä kerhohuoneita harrastuksia varten. Aulassa on myös talvipuutarha.

Keskus koostuu kolmesta kuutiomaisesta nopasta ja niitä yhdistävästä keskusyksiköstä, jossa sijaitsevat pääportaikko ja hissit. Rypälemäisen konseptin ansiosta suuri rakennus istuu hyvin alueen matalaan mittakaavaan ja rinnemaastoon. Rakennuksen värit on sovitettu ympäröiviin asuinrakennuksiin.

foto:  Voitto Niemelä: 1,3,12; Seppo Niiranen: 7,8,9,14; Asko Takala: 2,4,10,13

Sijainti kartalla

 

Verkkosivumme käyttää evästeitä saadaksesi parhaan käyttökokemuksen. Jatkaessasi sivuston käyttöä hyväksyt evästeet. Lue lisää