Keinusaari, Hämeenlinna

Pääradan vieressä oleva asuinkortteli on monimuotoinen asumiskokonaisuus.

Hämeenlinnan Keinusaaren asuin- ja palvelurakennusten korttelikokonaisuuteen kuuluu Yrjö ja Hanna -säätiön palvelutalo Keinukamari, Hämeenlinnan vanhusten asuntosäätiön palvelutalo Keinutuoli, vuokrakerrostalo Keinukulma ja asunto-osakeyhtiöt Keinuhovi ja Keinukorento.

Korttelissa sijaitsee myös kaavassa suojeltu vanha Tullimakasiini varastoineen, joihin sovitettiin harrastustiloja ja alkuperäiseen tilaohjelmaan lisätty kaupungin laitoskeittiö. Korttelille oli jo valmis asemakaava ryhtyessämme suunnittelemaan rakennuksia. Poikkeamia voitiin tehdä jonkin verran, mutta palvelutalo-osaa ei voitu siirtää rajaamaan korttelia.

Korttelin itäreunalla, päärataa vasten, sijoittuu Hämeenlinnan vanhusten asuntosäätiön palvelutalo Keinutuoli, jossa on itsenäisiä palveluasuntoja aputiloineen. Sivukäytäväratkaisussa kaikki asunnot ovat suojassa ratamelulta, pitkä nauha asettuu rakennuspaikalle mutkille taittelemalla.

Korttelissa on lisäksi kolme pistetaloa, vuokrakerrostalo Keinukulma ja asunto-osakeyhtiöt Keinuhovi ja Keinukorento. Vuokra- ja osakehuoneistoja ei erityisesti räätälöity vanhuksille, mutta senioriasukkaat voivat osallistua palvelutalon ruokailu- ja harrastustoimintaan.

Piha on terassoitu maanpäällisiä kellaritiloja vasten, saunaosaston näkösuojattu vilpola saa luonnonvaloa pyöreästä kattoikkunasta.

Keinusaaren palvelutaloissa on yhteensä 99 huoneistoa ja 24 ryhmäasuntohuonetta, asuinkerrostaloissa 52 omistus- ja 23 vuokrahuoneistoa.

Valmistunut: 2008
Sijainti: Hämeenlinna
Kuvat: Kaarsalo
Työryhmä: Kirsti Sivén, Asko Takala, Tuula Nurmi, Hanna Vikberg, Markku Hietamaa, Alex Torres, Maija Korkeela, Tapani Lehtinen, Tatu Pärssinen

Verkkosivumme käyttää evästeitä saadaksesi parhaan käyttökokemuksen. Jatkaessasi sivuston käyttöä hyväksyt evästeet. Lue lisää