Juvanpuiston lastentalo, Espoo

Koulu muodostaa kylän kulttuurikeskuksen – kun vieressä on aitoa työelämää ja tuotantoa, mutta Kehätien ”palveluiden” lisäksi alueella ei ole edes kioskia. Koulun toiminta alkaa aamulla seitsemän jälkeen ja viimeiset iltakäyttäjät poistuvat iltakymmeneltä.

Juvanpuiston koulu ja lastentalo sijaitsee Kehä III:n läheisyydessä Juvanmalmin teollisuusalueen vieressä kasvavassa pientalovaltaisessa ympäristössä.

Uudisrakennukset rajaavat aktiivisesti katutilaa ja muodostavat peltoaukean laitaan asteittain muuttuvan kasvun tilasarjan neuvolasta yläasteelle.

Lastentalossa on perinteisten solujen lisäksi neuvola ja hammashoitola, joiden sisäänkäynnit ovat koulun puoleisessa päädyssä.

Koulun ala-aste on jäsennelty soluihin, jotka ovat toistensa vieressä, mutta joista jokaisesta on silti oma suora yhteys koulun keskeisiin sisäaukioihin, pitkään ruokasali-akseliin ja kolmiomaisella lasipyramidilla katettuun mediateekkiin. Yläasteen opetustilat ryhmittyvät halliakselin toiseen päähän.

Pohjoisesta vilkkaimmin liikennöidyltä tieltä näkyy koulun pääsisäänkäynti ja muusta rakennuskannasta poikkeava reilulla itsekantavalla puusäleiköllä verhottu liikuntasaliryhmä.

Valmistunut: 2005
Sijainti: Espoo
Kuvat: Jussi Tiainen 1, 3, 4
Työryhmä: Kirsti Sivén, Asko Takala, Markku Hietamaa, Alex Torres, Niklas Mahlberg, Eero Holopainen, Riku Rönkä, Aanniina Kari, Kristiina Timonen, Kaisa Savolainen, Tuula Nurmi, Sandra Boman, Suvi Tuuli Korpinen, Tapani Lehtinen, Jonas Malmberg, Hanna Vikberg

Verkkosivumme käyttää evästeitä saadaksesi parhaan käyttökokemuksen. Jatkaessasi sivuston käyttöä hyväksyt evästeet. Lue lisää