Bahamankatu 2, Helsinki

Vaalea Bahamankatu 2 muodostaa ryhdikkään päätteen Hyväntoivonpuiston läntiselle sivuhaaralle Jätkäsaaressa.

Bahamankatu 2 rajaa pientä maantasopihaa yhdessä Jätkäsaaren pienimmässä korttelissa. Atlantinkadun varressa on asemakaavanmukainen sisäänkäyntipiha, kivetty aukio, jossa on puu ja kasvillisuutta. Liiketilat on keskitetty eteläsivun Bermudankujalle, missä raitin varressa on leveä kahvilan tai ravintolan terassiksi sopiva alue.

Rakennukset ovat kuusikerroksisia, asemakaavan mukaan ylimmän kerroksen piti olla sisäänvedetty. Katujulkisivuissa kaavanmukainen rappaus korvattiin vaalealla täyteen saumatulla puhtaaksimuuratulla tiilellä. Pihajulkisivuissa asemakaavan edellyttämä rappaus korvattiin korkealuokkaisilla valkobetonisandwich-elementeillä, joissa kerroksen korkuiset muottipintaiset ja kevyt pestyt raidat vuorottelevat. Elementtien saumojen ilmeen minimoimiseksi vaakasaumat sijoitettiin ikkunoiden yläreunaan ja pystysaumat tekstuurikenttien reunoille. Bermudankujan ja Bahamankadun pitkillä parvekkeilla jokaisella asunnolla on sekä avoin että näkösuojatumpi parvekeosuus, kun täyskorkea lasitus pinnakaiteiden takana ja umpikaiteen päällä oleva lasitus vuorottelevat.

Kohteessa kokeiltiin Uponorin kevythormijärjestelmää. Märkä- ja keittiötilat on keskitetty hormiryhmien ympärille, järjestelmä toi asuntoihin vuokratuotannossa harvoin käytetyt seinä-wc:t.  Suurimmat perheasunnot on sijoitettu kapeaan keskiosaan, missä keittiö- ja oleskelutilat saavat valoa niin idästä kuin lännestä. Asukkaiden kerhohuone ja talopesula ovat Atlantinkadun varressa, talosaunat vilpoloineen ylimmässä kerroksessa.

Valmistunut: 2019
Sijainti: Jätkäsaari, Helsinki
Valokuvat: Tuomas Uusheimo
Työryhmä: Asko Takala, Kirsti Sivén, Jaakko Isosomppi, Tatu Pärssinen, Eero Alho, Saku Kuittinen, Erik Huhtamies, Eero Holopainen, Ralf Åkerblom, Matti Pärssinen, Saara Sillanmikko

[reference_accordion]

Verkkosivumme käyttää evästeitä saadaksesi parhaan käyttökokemuksen. Jatkaessasi sivuston käyttöä hyväksyt evästeet. Lue lisää