Asuntoreformi 2020 kilpailu, Helsinki

”SPÅRÖ”, kunniamaininta
Asuntoreformi Helsinki – Asuminen 2020 – kilpailu

Spårö-kortteli on raitiokiskojen saartama monipuolisen kaupunkielämän keidas. Asuinrakennukset kiertävät korttelin ja paikoituslaitos piilotetaan kompaktina robottiparkkina asuintalojen väliin. Näin kortteliin syntyy katujen puolelle ryhdikästä ja katutasossa elävää kaupunkitilaa ja sisäpuolelle kaksi eriluonteista pihaa, joiden välillä on terassoituva viherrinne, jonka alapuolella on korttelin lävistävä raitti.

Katusivuilla korkeassa pohjakerrossa on on kivijalkaliikkeitä ja päivittäistavarakauppa. Pienet liiketilat ratikkapysäkkien äärellä soveltuvat hyvin ilmastovastuullista kaupunkielämää tukeville palveluille kuten ompelimoille, suutareille yms. Tilat ovat myös liitettävissä asuntoihin joko pihan puolelle tasossa tai ylemmän kerroksen asuntoon.

Päivittäistavarakauppa on sijoitettu Atlantinkadun varteen, sisäänkäynti on luontevasti kadun ja poikkiraitin kulmauksessa.

 

Verkkosivumme käyttää evästeitä saadaksesi parhaan käyttökokemuksen. Jatkaessasi sivuston käyttöä hyväksyt evästeet. Lue lisää