Sivén & Takala | SORAKATU, VALKEAKOSKI - Sivén & Takala

SORAKATU, VALKEAKOSKI

Kiinteistö Oy Valkeakosken Sorakatu 2, 1997

1. sija kutsukilpailu 1995, ”Koskiporras”

Valkeakosken kaupunki järjesti Sorakatu 2:n kutsukilpailun yhdestä arava-vuokratalosta vaativaan keskustakortteliin kaupungin kirjaston ja työväenopiston naapuriin kaupungintalon läheisyydessä.

Kilpailuehdotuksen nimimerkki ”Koskiporras” tuli polveilevan pistetalon valoisasta porrashuoneesta, jota useaan suuntaan avautuvat pienehköt asunnot kiertävät. Erityisesti 3 h+k, jossa on läpirungon olohuone, oli uudenlainen. Ylimmässä kerroksessa on korkea parvellinen yksi ja kattoterassisauna.

Kilpailun alusta asukkaiden sisäänmuuttoon meni 18 kk. Yksi lisäkuukausi tuli arava-neuvotteluista ja toinen siitä, että urakoitsija sai hintaa pudotettua kuukaudella pidennetyllä rakennusajalla

 

Asunto Oy Valkeakosken Sorakatu 4

Säestävä Sorakatu 4 toteutui pari vuotta myöhemmin. Kaupunki luovutti kilpailuohjelmassa olleen kilpailuehdotuksen mukaan kaavoitetun tontin ehdolla, että käytetään samaa arkkitehtiä. Kovan rahan tuotanto toi asuntosaunat ja hieman osaamattomamman rakentamisen, mutta joka tapauksessa kyseessä on mielenkiintoinen talopari pikkukaupungin keskustassa ja tehtaan varjossa.

Sijainti kartalla

Kirsti Sivén & Asko Takala Arkkitehdit Oy
Copyright © 2019