Sivén & Takala | MALMGRENINRANTA, KUOPIO - Sivén & Takala

MALMGRENINRANTA, KUOPIO

”MALMGRENINRANTA”, SAIRAALAKADUN ASUINKORTTELIT, KUOPIO

1 SIJA, YLEINEN ARKKITEHTUURI- JA TONTINLUOVUTUSKILPAILU, 2014

Kuopion ruutukaavakeskustan länsireunalla Valkeisenlammen rannalla sijaitsevan alueesta käydyn suunnittelukilpailun voitti Lujatalon kanssa yhdessä laadittu ”Malmgreninranta”-ehdotus.

Alueen keskellä sijaitsevat suojellut vanhan lääninsairaalan rakennukset, jotka ovat viime vuosikymmenet olleet Savonia-ammattikorkeakoulun opetustiloina. Ne muutetaan nyt vaiheittain asuinkäyttöön. Suojeltujen rakennusten pohjoispuolelle rakennetaan uusia asuinkerrostaloja ja näiden pihalle maanalainen paikoituslaitos. Kaupunginteatterin viereen toteutetaan paikalta purettavan oppilaitoksen julkisivuteemoja ryhdikkäästi toistava kaupunkikerrostalo ja pihalle kolme pistetaloa. Alueen eteläosasta purettavan uudemman Valkeisen sairaalan paikalle tulee myöhemmin lamellitalojen kerrostalokortteli maanalaisine paikoituslaitoksineen.

Alueelle avataan Valkeisenlammelle päättyvät ruutukaavakorttelin katujen ja rännikujien jatkeet.

Asemakaava on vahvistunut 2016. Toteutus on käynnissä, ensimmäinen vanhan rakennuksen muutos asunnoiksi on valmistunut syksyllä 2018 ja seuraavan muutostyöt ovat käynnissä. Kaksi ensimmäistä uudisrakennusta valmistuu keväällä 2019

Uudisrakennusten rakennusoikeuskerrosala on n. 25 000 ro-krs-m², asuntojen määrä on n. 330 kpl.  Vanhojen rakennusten laajuus on n. 7600 ro-krs-m² ja niihin tulee n. 80 asuntoa.

 

Sijainti kartalla

Kirsti Sivén & Asko Takala Arkkitehdit Oy
Copyright © 2019